Városi Könyvtár Ókécskei Közösségi Ház Tiszakécskei rendezvénynaptár

Közösségi Szolgálat Portál

Közösségi Szolgálat Portál

Arany János Művelődési Központ, Tiszakécske, Béke utca 134.

http://www.kozossegi.ofi.hu

Közösségi Szolgálat Portálról

Az iskolai közösségi szolgálat honlap azzal a céllal jött létre, hogy segítse az érdeklődőket a tájékozódásban. Egyszerre szolgálja az iskolai közösségi szolgálat megszervezését és az érdeklődő közönség kíváncsiságának kielégítését.

A pedagógusok és diákok haszonnal tallózhatnak rajta, mert találhatók jó gyakorlatok rajta, amelyek felkelthetik az érintettek érdeklődését a téma iránt. Megtalálhatják a különböző tevékenységek leírását és képes beszámolókon keresztül képet kaphatnak arról, hogy mi mindent kell megszervezni az egyes tevékenységek esetében, motivációt nyerhetnek látva, hogy miként valósultak meg más iskolákban közösség szolgálati projektek.

A kereső felület alkalmas arra, hogy területi alapon, tevékenység típusonként, a saját intézményük közvetlen környezetében feltérképezzék az esetleges fogadó helyeket, ahova a diákok mehetnek szolgálatot teljesíteni. Le tudják tölteni a szükséges sablonokat a szolgálat megszervezéséhez, és megtalálhatják a módszertani kiadványokat a témával kapcsolatosan. Ha szakmai szervezetekkel akarják a témába felvenni a kapcsolatot, azokat a partnerek között kereshetik. A pedagógusok értesülhetnek az aktuális képzésekről is, amelyekre jelentkezhetnek.

Alapvetően minden szükséges hátteret megkapnak, megtalálnak a közösségi szolgálat megszervezéséhez. A felület a fogadó intézményekre vonatkozóan is tartalmaz alapadatokat, amelyek megkönnyítik a kapcsolatfelvételt az iskolák és az őket fogadó intézmények számára. Regisztrálni a felületen nem lehet.

A fogadó intézmények is tájékozódni tudnak a portálon, hogy milyen feladatot jelenthet a közösségi szolgálat számukra, és hogy milyen iskolákat keressenek esetlegesen meg. Regisztrálni lehet a honlapra iskolaként és fogadó intézményként is megadva, hogy milyen tevékenységeket akar egy-egy intézmény felajánlani. Az iskolák pedig feltölthetik jó gyakorlataikat, hogy ország világ láthassa, hogy mi mindent tettek az elmúlt időszakban, hol, kivel közösen.

A szülők számára hasznos lehet a felület azért, hogy képet nyerjenek a közösségi szolgálat egyes megvalósított projektjeiről, így tudják gyermekeiket különböző tevékenységek felé orientálni.

Mindenki böngészhet a felületen kénye, kedve szerint! Jó keresgélést és élményekben gazdag közösségi szolgálati tevékenységet kívánunk!

A közösségi szolgálat csapata

Részletek:

Dátum: 2018/12/31
Időpont:
Cím: Arany János Művelődési Központ, Tiszakécske, Béke utca 134.

Kérjük értékelje rendezvényünket az alábbi kérdőív segítségével:

Arany János
Művelődési Központ

6060 Tiszakécske

Béke u. 140.

76/441-250